BRUXELLES, 27. studenoga 2015. (Hina/Reuters), Photo: EPA/OLIVIER HOSLET – Belgija je optužila i šestu osobu za umiješanost u terorističke napade u Parizu 13. studenoga, nakon što je u četvrtak provela niz pretresa u Bruxellesu i na jugu zemlje.

Tužitelji su u petak objavili da su muškarca uhićenog u Bruxellesu, identificiranog kao Ali O. (31), optužili za teroristički napad i članstvo u terorističkoj skupini.

Dvojica uhićenih u gradu Verviersu su puštena. Belgijska televizija RTBF prenijela je da se radi o ocu i bratu optuženog.

Sud je u petak odredio da se osumnjičeni Ali O. i još jedna neidentificirana osoba, uhićena u ponedjeljak, zadrže u pritvoru mjesec dana.

Belgija još traga za Salahom Abdeslamom iz Bruxellesa, čiji se brat raznio u Parizu i koji je pozvao prijatelja iz Pariza u noći napada da ga preveze natrag u belgijski glavni grad.

Tužiteljstvo je podnijelo optužne prijedloge protiv dviju osoba koje su iz Bruxellesa krenule po njega i protiv Alia O., koji je prebacio Abdeslama u drugi dio grada nakon što se vratio 14. studenoga.

Marokanac Lazez A. (39) također je optužen pošto je policija u njegovu automobilu pronašla dva pištolje i tragove krvi. Tužitelji nisu iznijeli pojedinosti o petom optuženiku.