BERLIN, 19. srpnja 2016. (Hina/Deutsche Welle) – Troje ljudi teže je ozlijeđeno u ponedjeljak navečer u lokalnom vlaku u Bavarskoj, nakon što ih je sjekirom i nožem napao 17-godišnji Afganistanac, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena, a njih 14 je dobilo liječničku pomoć zbog šoka, izvijestio je Deutsche Welle.

Afganistanac, koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, napao je putnike u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj, u vlaku koji prometuje između Treuchlingena i Würzburga, a potom je ubijen u okršaju s policijom.

“Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao iz vlaka, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem”, rekao je bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann za javni servis ARD u utorak rano ujutro. “Zastava IS-a pronađena je u sobi napadača afganistanskog tražitelja azila koji je u ponedjeljak navečer nožem i sjekirom ranio četiri osobe koje su se vozile vlakom između bavarskih gradova Treuchlingena i Wuerzburga” , izjavio je Herrmann.

“Među stvarima u sobi u kojoj je živio sedamnaestogodišnji Afganistanac koji je u Njemačku stigao prije dvije godine, pronađena je rukom izrađena zastava IS-a”, rekao je stručnjak iz ministarstva unutarnjih poslova za njemački ZDF, dodavši da je napadač tijekom napada uzviknuo “Alah Akbar” (Bog je velik).

Regionalni ministar ocijenio je da bi sada trebalo provjeriti u kojoj je mjeri mladi tražitelj azila bio angažiran u islamističkom pokretu i u kojoj je mjeri bio radikaliziran. Vatru na napadača otvorile su interventne policijske snage kada je krenuo na njih s nožem.

Sedamnaestogodišnji Afganistanac stigao je u Njemačku prije dvije godine kao maloljetnik bez pratnje, a zahtjev za azilom podnio je prošle godine. “Djelovao je sam u tom vlaku”, rekao je ministar.

Četiri ozlijeđene osobe, od kojih su dvije u kritičnom stanju, su iz Hong Konga i pružena im je pomoć u lokalnoj bolnici.

Ovaj napad u Njemačkoj je uslijedio nekoliko dana nakon što su u francuskom gradu Nici 84 osobe ubijene su u terorističkom napadu koji je počinio frnacuski državljanin tuniškog podrijetla Mohamed Bouhlel, a odgovornost za napad preuzela je teroristička skupina Islamska država.

 

Prošlog četvrtka u francuskom gradu Nici 84 osobe ubijene su u terorističkom napadu koji je počinio frnacuski državljanin tuniškog podrijetla Mohamed Bouhlel, a odgovornost za napad preuzela je teroristička skupina Islamska država.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)