KAIRO, 7. veljače 2016. (Hina/AFP) – Egipatska policija je priopćila u nedjelju da je ubila četvoricu “terorista” u raciji u selu južno od Kaira, pod optužbom da su sudjelovali u napadima na sigurnosne snage.

Otkako je vojska 2013. smijenila islamističkog predsjednika Mohameda Mursija, vojnici i policajci su redovito na meti džihadističkih napada, uglavnom na sjeveru sinajskog poluotoka, ali i u Kairu i u delti Nila.

“Četvorica terorista” su poginula u policijskoj raciji u “njihovu skrovištu gdje su se skrivali i proizvodili eksploziv”, u selu u pokrajini Giza, južno od Kaira, navodi se u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova koje tvrdi da je na sigurnosne snage “pucano” tijekom akcije i da su one uzvratile.

“Ove osobe su bile umiješane u terorističke operacije”, ističe se u priopćenju, a napose u “ubojstva” vojnika i dvojice policajaca u odvojenim napadima u predgrađu Kaira.

Kako navodi policija, četvorica su povezana sa džihadističkom skupinom Adžnad Misr koja je izvela više napada na policiju u Kairu.

Vlasti navode da su u džihadističkim napadima od 2013. ubijene stotine policajaca i vojnika, uglavnom na sjeveru Sinaja, uporištu egipatskog ogranka skupine Islamske države.