KUALA LUMPUR, 22. studenoga 2015. (Hina/Reuters) – Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je u nedjelju Rusiju i SAD na suradnju u iskorjenjivanju terorizma i kazao da će pčetkom sljedeće godine predstaviti sveobuhvatni plan borbe protiv ekstremizma.

“Sve te teroriste i ideloške ekstremiste treba poraziti u ime čovječanstva”, izjavio je Ban na godišnjem summitu Saveza država jugoistočne Azije (ASEAN) koji se održava u Maleziji.

“S tim u vezi, moramo se ujediniti. Moramo pokazati globalnu solidarnost u sučeljavanju sa zajedničkim neprijateljem, Islamskom državom ili nekim drugim ekstremističkim i terorističkim skupinama”, rekao je prvi čovjek UN-a.

Ruski premijer Dimitrij Medvedov rekao je da se zemlje s velikim brojem muslimanskog stanovništva moraju ujediniti u borbi protiv IS-a.

“Potrebna nam je konsolidirana protuteroristička opredijeljenost zemalja s brojnom muslimanskom zajednicom, a Rusija je jedna od tih zemalja”, rekao je Medvedov na summitu u Kuala Lumpuru.

Prema njegovim riječima, “sada je jasno da se protiv te prijetnje možemo boriti samo ako udružimo snage i zajednički djelujemo kroz međunarodne institucije poput UN-a”.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)