Najmanje šest osoba je poginulo, a 219 ranjeno u dva bombaška napada čije su mete bile policijske postaje u Turskoj, priopćili su službenici. U napadu na policijsku postaju u istočnoj provinciji Van kasno jučer, ubijen je policajac i dva civila. Najmanje 73 osobe, među kojima 53 civila i 20 policajaca, je ranjeno.

Vlasti su za napad optužile Radničku partiju Kurdistana, prenosi agencija AP, podsjetivši da je zapovjednik PKK prošlog tjedna zaprijetio da će pojačati napade protiv policije u turskim gradovima.

Samo nekoliko sati kasnije, još jedna automobil-bomba pogodila je sjedište policije u Elazigu na istoku Turske. Poginula su tri policajca, a 146 osoba je ranjeno, od kojih je 14 u teškom stanju.

Dužnosnik grada Elaziga je rekao da je poslije eksplozije požar zahvatio automobile koji su bili parkirani blizu postaje. Na snimkama se vidi gust crni dim, prevrnuti automobili, izbijena stakla na četvorokatnici policijske postaje.

Turske sigurnosne snage su na meti svakodnevnih napada PKK od kada je propalo primirje iz 2015. godine, pri čemu su ubijene stotine policajaca i vojnika, podsjeća AFP, dodajući da je vlada obećala da će nastaviti sa naporima u cilju iskorenjivanja PKK iz istočne Turske.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)