KANO, 27. studenoga 2015. (Hina/AFP) – U samoubilačkom napadu u petak na sjeveroistoku Nigerije ubijena je najmanje 21 osoba tijekom muslimanske šijitske procesije.

“Naša procesija je bila metom samoubilačkog napada. Izgubili smo 21 osobu i mnogi su ranjeni”, rekao je jedan član Islamskog pokreta u Nigeriji koji je organizirao taj simbolični mimohod na koji su se odazvale tisuće vjernika.

“Ovakvi napadi nas neće odvratitit od poštivanja vjerskih obreda. I posljednji preživjeli će i dalje ispunjavati svoje obveze”, rekao je on nakon atentata izvršenog oko 14 sati po mjesnom vremenu u selu Dakasojeu, oko 20 kilometara južno od grada Kanoa.

Preživjeli i neozlijeđeni su nastavili procesiju.

Prema internetskoj stranici Islamskog pokreta u Nigeriji prvi bombaš samoubojica je zaustavljen i uhvaćen. On je rekao da se još jedan bombaš samoubojica nalazi u masi vjernika. Vidjevši uhićenje suučesnika, drugi samoubojica je aktivirao eksploziv i njegovo djelovanje nije bilo moguće spriječiti.

Prema prizanju uhićenog poslala ih je skupina Boko Haram. Bombaši su bili među mladima koje je prošle godine Boko Haram oteo u gradu Mubi u državi Borno. Odvedeni su na obuku u šumu i prije 11 dana dovedeni na izvršenje ovog napada, precizira organizator procesije.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)